Marketing by
POSTANITE CERTIFICIRAN PREHRANSKI SVETOVALEC
Osvojite celostno znanje o prehrani, spoznajte kako ustrezno pristopiti k sestavi učinkovitega prehranskega načrta, kako prilagoditi prehranjevanje pri zdravstvenih težavah povezanih s hrano (alergije, intolerance, hormonska neravnovesja...), pridobite licenco in praktične izkušnje za uspešno delo s strankami (tudi, če nimate predhodnega znanja) ter ustvarite uspešno kariero kot prehranski svetovalec.
POSTANITE CERTIFICIRAN PREHRANSKI SVETOVALEC
Osvojite celostno znanje o prehrani, spoznajte kako ustrezno pristopiti k sestavi učinkovitega prehranskega načrta, kako prilagoditi prehranjevanje pri zdravstvenih težavah povezanih s hrano (alergije, intolerance, hormonska neravnovesja...), pridobite licenco in praktične izkušnje za uspešno delo s strankami (tudi, če nimate predhodnega znanja) ter ustvarite uspešno kariero kot prehranski svetovalec.
Pridobite praktično in teoretično znanje od strokovnjakov iz prehranskega svetovanja
Pridobite in osvojite celostno znanje, ki temelji na znanstveno potrjenih dejstvih in v praksi preverjenih prehranskih sistemih, ki namesto k hitrim rešitvam težijo k zdravemu načinu prehranjevanja in doseganju dolgotrajnih rezultatov.
Z pridobljenim znanjem do novega poklica in karierne priložnosti
Pridobite praktične izkušnje in certifikat na področju prehranskega svetovanja za uspešen pričetek dela s strankami ter nadaljni razvoj v velnes industriji.
Napredni sistem študija na daljavo - 24/7 dostop do spletnih vsebin in predavateljev
Ob vpisu pridobite takojšen doživljenski dostop do tečaja. Študirate lahko od kjerkoli in kadarkoli. Vse kar potrebujete je dostop do interneta. Tečaj je popolnoma prilagojen vašim obveznostim - zato lahko pridobivate znanje skladno z vašim urnikom.
Osvojite celovito znanje o prehrani in prehranskem svetovanju
Spletni tečaj AFP prehranski svetovalec je odskočna deska v svet prehranskega svetovanja ter velnesa in temelji na anatomskem razumevanju delovanja prebavil, celotni prehranski obravnavi človeka, sestavi zdravega in uravnoteženega prehranskega načrta ter na sposobnosti, da s pridobljenim znanjem dosežete zastavljene cilje in rezultate vaših strank.
Osvojite celovito znanje o prehrani in prehranskem svetovanju
Spletni tečaj AFP prehranski svetovalec je odskočna deska v svet prehranskega svetovanja ter velnesa in temelji na anatomskem razumevanju delovanja prebavil, celotni prehranski obravnavi človeka, sestavi zdravega in uravnoteženega prehranskega načrta ter na sposobnosti, da s pridobljenim znanjem dosežete zastavljene cilje in rezultate vaših strank.
Kaj se boste naučili
Pridobite uporabno praktično znanje in izkušnje za sestavo zdravih, uravnoteženih ter stranki prilagojenih prehranskih načrtov in orodja za strokovno in profesionalno delo s strankami na področju prehranskega svetovanja.
Kako so sestavljena prebavila ter kako poteka proces presnove in prebave
Spoznali boste zakaj je razumevanje funkcionalne anatomije prebavil temelj delovanja profesionalnega prehranskega svetovalca in kako teoretično znanje delovanja prebavil, procesov prebave in presnove v interakciji s hranili prenesti v prakso za sestavo stranki prilagojenega prehranskega načrta, ki upošteva dejavnike tveganja za zdravje in omejitve, ki jih stranka ima.
Kako opraviti prehransko anamnezo stranke pred sestavo prehranskega načrta
Spoznali boste zakaj ni priporočljivo, da stranki sestavite prehranski načrt takoj, ko stopi v stik z vami in kako pravilno opraviti prehransko anamnezo z analizo trenutnega in preteklega prehranskega statusa, ugotavljanje prehranskih navad, zdravstvenega stanja in dejavnikov tveganja za zdravje, ki opredeli izhodiščno stanje prehranskemu svetovalcu pred sestavo prehranskega načrta.
Katera živila vsebujejo makro in mikrohranila
Spoznali boste zakaj je potrebno poglobljeno poznavanje vsakega posameznega živila, njegove energijske in hranilne vrednosti ter kako živila, na podlagi ciljev prehranskega načrta, ustrezno razporediti glede na njihovo makrohranilno in mikrohranilno vrednost ter priporočen dnevni vnos posameznega makro ali mikrohranila z namenom preprečevanja suficita (presežka) in deficita (pomanjkanja) v prehrani stranke.
Kako izračunati energijsko ravnotežje in makrohranilne potrebe
Spoznali boste zakaj ni priporočljivo, da stranki sestavite prehranski načrt "na pamet" in kako uporabiti orodja za izračun celodnevnih energijskih potreb stranke glede na izračun bazalnega metabolizma in stopnje dnevne telesne aktivnosti ter kako glede na izračun celodnevnih energijskih potreb preračunati dnevni vnos temeljnih makrohranil, to je beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov.
Kako sestaviti zdrav in uravnotežen prehranski načrt
Spoznali boste kako sestaviti zdrav, energijsko uravnotežen, pametno zasnovan in stranki prilagojen prehranski načrt, ki ne upošteva samo ciljev in želja stranke, ampak tudi poglobljeno prehransko anamnezo in zdravstveno stanje stranke. Prehranski načrt, ki bo vključeval vse omenjeno bo pozitivno vplival na zdravstveno stanje stranke in bo zagotovil postopen napredek v smeri zastavljenih ciljev.
Prenesite teorijo v prakso
Teoretično znanje samo po sebi ni veliko vredno, saj je pomembno predvsem to, da ga znamo smiselno in učinkovito uporabiti v praksi. V praksi se namreč velikokrat izkaže, da največji izziv s katerim se prehranski svetovalci soočajo, ni pomanjkanje teoretičnega znanja, temveč sposobnost kritičnega razmišljanja, praktičnih izkušenj ter smiselne uporabe celotnega znanja pri sestavi zdravih in uravnoteženih prehranskih načrtov, ki bodo okrepili imunski sistem, zdravje in počutje stranke.
Prenesite teorijo v prakso
Teoretično znanje samo po sebi ni veliko vredno, saj je pomembno predvsem to, da ga znamo smiselno in učinkovito uporabiti v praksi. V praksi se namreč velikokrat izkaže, da največji izziv s katerim se prehranski svetovalci soočajo, ni pomanjkanje teoretičnega znanja, temveč sposobnost kritičnega razmišljanja, praktičnih izkušenj ter smiselne uporabe celotnega znanja pri sestavi zdravih in uravnoteženih prehranskih načrtov, ki bodo okrepili imunski sistem, zdravje in počutje stranke.
Moduli in vsebina spletnega tečaja AFP prehranski svetovalec
Spletni tečaj je sestavljen iz 18 vsebinsko zaokroženih modulov, ki se medsebojno dopolnjujejo in nadgrajujejo. Zasnovan je tako, da vas na sistematičen in razumljiv način vodi skozi teoretični del tečaja, hkrati pa vam zagotovi praktične izkušnje in orodja, ki so potrebni, da lahko pridobljeno znanje enostavno uporabite tudi v praksi.
MODUL 1: Uvod v prehrano

Pri uvodu v prehrano boste spoznali zakaj je zdrava prehrana v današnjem času ključnega pomena za ohranjanje zdravja, ki ga lahko opišemo kot telesno stanje brez bolezni ter popolno telesno, duševno in socialno blaginjo v nekem okolju.

Spoznali boste:

 • opredelitev zdrave prehrane, 
 • opredlitev prehranskih smernic zdravega načina prehranjevanja in 
 • uporaba obrazcev/vprašalnikov za pridobivanje informacij o prehranskem statusu posameznika.

Vprašalniki in obrazci predstavljajo nepogrešljivo orodje v procesu prehranskega svetovanja, zato se bomo osredotočili na uporabo:

 • vprašalnika o pogostosti uživanja živil, 
 • vprašalnika o življenjskem slogu in 
 • dnevnika prehrane.

Spoznali boste tudi primer v praksi za uporabo vprašalnikov in obrazcev v prehranskem svetovanju.

MODUL 2: Makrohranila

Pri makrohranilih boste spoznali organske spojine, ki jih vnašamo v telo v razmeroma velikih količinah in predstavljajo glavni vir energije za človeško telo.

Spoznali boste:

 • ogljikove hidrate, 
 • beljakovine, 
 • maščobe ter 
 • vlaknine in vodo.

Ustrezen vnos makrohranil je izredno pomemben za zdravje, saj se v primeru pomanjkanja lahko razvijejo različne težave, in sicer: pomanjkanje beljakovin lahko vodi v sarkopenijo (zmajšanje mišične mase), pomanjkanje ogljikovih hidratov v kognitivne težave in pomanjkanje maščob do težav s hormoni..., zato mora prehranski svetovalec poznati osnovne prehranske smernice, ki narekujejo vnos temeljnih makrohranil.

MODUL 3: Mikrohranila

Pri mikrohranilih boste spoznali organske spojine, ki jih vnašamo v telo v razmeroma majhnih količinah, za človeško telo pa ne predstavljajo vira energije, vendar v veliki meri vplivajo na počutje in zdravstveno stanje.

Spoznali boste vitamine, ki jih telo potrebuje za opravljanje osnovnih življenjskih nalog in so esencialna hranila, saj jih človeško telo ne more proizvajati samo, zato jih je potrebno v telo vnesti s hrano. 

VItamini se delijo v 2 kategoriji, in sicer:

 • v maščobah topni vitamini (A, D, E in K) in 
 • v vodi topni vitamini (B kompleks in C).

Spoznali boste tudi minerale, ki so prav tako nujno potrebni, saj predstavljajo skoraj 5% telesne teže človeka. Vsak mineral ima specifično funkcijo, pomanjkanje tako mineralov kot vitaminov pa vpliva na ostale presnovne procese, v katerih sodelujejo.

Minerali in njihove naloge v človeškem telesu ter bolezni v primeru pomanjkanja, ki jih boste spoznali so:

 • natrij in klor, 
 • kalij in kalcij, 
 • fosfor in magnezij, 
 • železo in cink, 
 • jod in selen, 
 • baker in mangan,
 • flour in krom ter molibden.

Spoznali boste tudi primer v praksi za pomanjkanje vitamina D v prehrani in praktičen primer za pomanjkanje železa v prehrani.

MODUL 4: Prebavila

Pri prebavilih boste spoznali zgradbo in pomen prebavne cevi ali gastrointestinalnega trakta (GIT), regulacijo gastrointestinalnega trakta, prebavo, presnovo in biokemijo hrane.

Spoznali boste, da se prebavila delijo na prebavno cev, ki sega od ustne votline do anusa in pomožne organe.

Gastrointestinalni trakt (GIT) je dolga tubulna struktura, ki jo sestavljajo:

 • požiralnik, 
 • želodec, 
 • tanko in debelo črevo, 
 • rektum, 
 • anus in 
 • številne akcesorne prebavne žleze (žleze slinavke, žolčnik, jetra in trebušna slinavka).

Pri nadzoru delovanja prebavil sodelujejo vegetativno živčevje, živčni pleteži v steni prebavil in aktivne snovi, ki nastajajo v celicah prebavil, ta nadzor pa je kompleksen in urejen preko številnih povratnih zank.

Spoznali boste tudi primer v praksi, in sicer kako pristopiti k predpisovanju prehranskih smernic po odstranjenem žolčniku. 

MODUL 5: Bolezni prebavil

Pri boleznih prebavil boste spoznali najpogostejše bolezni s katerimi se prehranski svetovalci srečujejo v praksi, in sicer:

 • bolezni ustne votline (zobna gniloba in periodentalna bolezen), 
 • bolezni požiralnika (esophagitis, cirkulatorne motnje in tumorji), 
 • bolezni želodca (gastritis, peptični ulkus in karcinom želodca) ter 
 • bolezni tankega in debelega črevesja (infekcije, motnje cirkulacije, zapore svetline ali spremembe stene črevesa (divertikuloze), malabsorbcija in tumorji).

Spoznali boste tudi primer v praksi, in sicer stranko, pri kateri je sum na bolezen prebavil in ima naslednje simptome: utrujenost, brezvoljnost, pomankanje koncentracije, zaspanost, zasoplost (še posebej med telesno aktivnostjo), bledica, tahikardija (povišan srčni utrip), palptacije in slabost. 

Namen primera v praksi je ustrezna prehranska intervencija.

MODUL 6: Pogoste prebavne težave

Pri pogostih prebavnih težavah boste spoznali, da prebavne težave pestijo veliko ljudi, za njihov vzrok pa obstaja kar nekaj razlogov.

Nekatere prebavne težave so posledica današnjega načina življenja ali neprimerne prehrane (diete), druge so odgovor na neprebavljanje določenih hranil, obstajajo pa tudi prebavne težave, ki jih povzročajo avtoimune bolezni.

Spoznali boste najpogostejše prebavne težave in njihove simptome, in sicer:

 • zaprtje, 
 • diareja, 
 • napihnjenost, 
 • laktozna intoleranca, 
 • celiakija, 
 • Chronova bolezen, 
 • gastritis in 
 • gastrorefluks.

Spoznali boste tudi primer v praksi za sestavo prehranskega načrta pri prebavnih težavah.

MODUL 7: Metabolizem in telesna sestava

Pri metabolizmu in telesni sestavi boste spoznali serijo povezanih kemijskih reakcij, ki se v človeškem organizmu odvijajo večkrat na dan.

Spoznali boste, da se metabolizem deli na 2 dela, in sicer:

 • anabolizem za katerega so značilne reakcije izgradnje (telo s snovmi, ki jih ima na razpolago izgrajuje lasten material - obnova mišičnih tkiv, ustvarjanje maščobnih zalog in ustvarjanje zalog energije v obliki glikogena) in 
 • katabolizem za katerega so značilne reakcije razgradnje (imajo primaren pomen pri pridobitvi energije iz hranil v prehrani).

Spoznali boste, da ima vsak človek drugačno DNK, torej drugačni genetski zapis in tako tudi drugačno telesno sestavo, ki je odvisna od spola, telesne aktivnosti, zdravstvenega stanja, prehranjenosti in drugih dejavnikov.

Spoznali boste tudi primer v praksi za prehransko intervencijo in sestavo prehranskega načrta pri hipertiroidizmu.

MODUL 8: Energijsko ravnotežje

Pri energijskem ravnotežju boste spoznali, da človeški organizem v procesu metabolizma konstantno teži k ohranjanju ravnovesja v organizmu.

Spoznali boste:

 • kaj je bazalni metabolizem (BMR) in kako se izračuna, 
 • kako se določi stopnjo telesne aktivnosti s količnikom PAL in 
 • kako se izračuna celodnevne energijske potrebe (CEP).

Namen metabolizma je zagotavljanje energije za organizem, središčna točka metabolizma pa je obnavljanje energetskih virov.  

Metabolizem ali presnova je skupek fizikalno-kemijskih reakcij oziroma procesov za proizvodnjo energije in izgradnjo snovi v organizmu. V presnovo so vključeni procesi, v katerih organizem pridobiva potrebno energijo za svoje delovanje.

Spoznali boste tudi primer v praksi za izračun energijskega ravnotežja. 

MODUL 9: Uvodna sestava jedilnika

Pri uvodni sestavi jedilnika boste spoznali, da morajo biti celodnevne energijske potrebe (CEP) pokrite 100% za ohranjanje energijskega ravnotežja in normalno delovanje organizma.

V nasprotnem primeru lahko organizmu primanjkuja energije, ki jo posledično črpa iz rezerv (maščobne zaloge) ali pa energijo shranjuje v obliki maščobe, v primeru prevelikega energijskega vnosa.

Spoznali boste kako, glede na smernice zdravega in uravnoteženega načina prehrane, izračunati potrebe organizma po temeljnih makrohranilih, in sicer:

 • izračun vnosa beljakovin, 
 • izračun vnosa maščob in 
 • izračun vnosa ogljikovih hidratov.

Spoznali boste tudi primer v praksi za uvodno sestavo jedilnika.

MODUL 10: Debelost in hujšanje

Pri debelosti in hujšanju boste spoznali, da je vzrok za obe stanji porušeno razmerje med energijskim vnosom in energijsko porabo.

V primeru energijskega deficita ali prenizkega energijskega vnosa bo organizem črpal energijo iz maščobnih zalog, kar pomeni, da bo prišlo do izgube telesne teže ali hujšanja.

V primeru energijskega suficita ali previsokega energijskega vnosa bo organizem shranjeval energijo v obliki maščobnih zalog, kar pomeni, da bo prišlo do povečanja telesne teže ali debelosti.

Debelost je klasificirana kot nenalezljiva civilizacijska bolezen sodobnega časa, predstavlja pa enega izmed največjih javnozdravstvenih problemov in enega izmed najpogostejših razlogov zaradi katerega se stranka odloči za prehransko intervencijo in sestavo prehranskega načrta.

Spoznali boste tudi primer v praksi za sestavo prehranskega načrta pri izgubi odvečne telesne teže.

MODUL 11: Motnje hranjenja

Pri motnjah hranjenja boste spoznali, da je za njihovo popolno razumevanje potrebno tudi znanje psihologije, saj motnje hranjenja spadajo med duševne motnje.

Spoznali boste najpogostejše motnje hranjenja, in sicer:

 • anoreksijo nervozo
 • bulimijo nervozo, 
 • kompulzivno prenajedanje,
 • ortoreksijo in 
 • bigoreksijo.

Spoznali boste tudi primer v praksi za stranko, pri kateri je prisotna motnja hranjenja.

Povdariti pa je potrebno tudi, da je v primeru motenj hranjenja najuspešnejša ozdravitev s pomočjo multidisciplinarne ekipe, ki jo sestavljajo prehranski svetovalec, psiholog in zdravnik.

MODUL 12: Prehranske alergije in intolerance

Pri prehranskih alergijah in intolerancah boste spoznali, da nekatera bolezenska stanja zahtevajo poseben izbor živil ali celo izključujejo in prepovedujejo vnos določenega živila, saj ta povzroča bolezenske simptome ali celo poslabša obstoječe zdravstveno stanje.

Spoznali boste:

 • alergije na hrano (vse bolezni, ki so posledica odziva imunskega sistema na hrano ali določene sestavine v hrani), 
 • prehranske intolerance (označujejo karkšnokoli negativno reakcijo na določeno hrano, ki se ne pokaže na testiranju klasičnih alergij) in 
 • različne dietne jedilnike oziroma prehranske načrte v primeru alergij in intoleranc.

Spoznali boste tudi primer v praksi za stranko, ki ima postavljeno diagnozo za alergijo na arašide in diagnozo za laktozno intoleranco.

MODUL 13: Načrtovanje jedilnika z enotami

Pri načrtovanju jedilnika z enotami boste spoznali, da je za načrtovanje potrebno upoštevati veliko komponent za sestavo zdravega, uravnoteženega in stranki prilagojenega prehranskega načrta.

Spoznali boste, da je pri načrtovanju jedilnika potrebno upoštevati naslednje parametre stranke, in sicer:

 • fiziološke parametre, 
 • celodnevne energijske potrebe (CEP), 
 • dosedanji način prehranjevanja, 
 • prehranski cilj stranke in 
 • celoten življenjski slog stranke.

Spoznali boste orodja za enostavnejše načrtovanje jedilnika, in sicer:

 • enote za različna hranila za sestavo jedilnika (namesto preračunavanja kalorij),
 • hranilno sestavo in energijsko vrednost ene enote in 
 • priporočena števila dnevno zaužitih enot in 
 • menjava enakovrednih živil.

Spoznali boste tudi primer prehranskega načrta sestavljenega z enotami za dnevno energijsko vrednost 2300 kcal.

MODUL 14: Alternativni načini prehranjevanja

Pri alternativnih načinih prehranjevanja boste spoznali, da so alternativne oblike prehranjevanja tiste, ki odstopajo od običajnih norm ali bolj pogostih načinov prehranjevanja.

Spoznali boste najpogostejše alternativne načine prehranjevanja in primere prehranskih načrtov za vsak alternativni način prehranjevanja, ki bo obravnavan, in sicer:

 • vegetarijanstvo, 
 • veganstvo, 
 • diete z nizkim deležem ogljikovih hidratov in 
 • redukcijske diete.
MODUL 15: Športna prehrana

Pri športni prehrani boste spoznali, da gre za znanost, ki zahteva dobro razumevanje prehranskih dejavnikov, ki vplivajo na učinkovitost, okrevanje in zdravje športnika ter znanje o hranilni vrednosti hrane in tekočine ter potrebne sposobnosti za izvajanje ustreznih prehranskih strategij v vsakdanjih treningih in tekmovanjih športnika.

Spoznali boste:

 • viri energije za mišično delo, 
 • osnovne prehranske smernice športne prehrane in 
 • izračun makrohranilih potreb glede na vrsto športa.

Spoznali boste tudi primer v praksi za sestavo prehranskega načrta za tekmovalnega športnika, ki se ukvarja s plavanjem.

MODUL 16: Modeli prehranskega svetovanja

Pri modelih prehranskega svetovanja boste spoznali, da je prehransko svetovanje podporni proces, pri katerem stranka in prehranski svetovalec določita prioritete in cilje na področju prehranjevanja, prav tako pa je potrebno oblikovanje individualnega akcijskega načrta, ki vzpodbudi stranko, da prevzame odgovornost za skrb na področju lastnega prehranjevanja.

Spoznali boste Psihoterapevtske pristope k prehranskemu svetovanju, ki se ukvarjajo z vprašanjem kako spremeniti vedenje posameznika.

Pri prehranskemu svetovanju se prehranski svetovalec poslužuje podobnih tehnik, ki so stalnica na področju psihologije in psihoterapije, saj mora ugotoviti kakšno je prehranjevalno vedenje stranke, kako določene navade vplivajo na privzem hrane,  kakšna čustva stranka goji do prehrane in kakšna čustva stranka goji do sebe.

Prehranska obravnava je ena izmed najpomembnejših nalog prehranskega svetovalca, saj s pomočjo tega procesa, ki je poteka kot pogovor med prehranskim svetovalcem in stranko, prehranski svetovalec naredi prehransko anamnezo in pridobi ostale podatke za sestavo uspešne prehranske intervencije.

MODUL 17: Celovita prehranska obravnava

Pri celoviti prehranski obravnavi boste spoznali, da prehranska anamneza stranki omogoča dolgoročno spremembo prehranjevalnih in življenjskih navad.

Tovrstni pristopi so najuspešnejši zato, ker se stranko, ki si želi spremeniti svoje življenske navade obravnava celostno in ker se upošteva vse spektre njegovega fiziološkega, psihološkega, socialnega in družbeno-ekonomskega statusa.

Spoznali boste:

 • postopek celovite prehranske anamneze, 
 • ugotavljanje prehranskih navad, 
 • sestavo prehranskega načrta in 
 • izvedbo prehranskega načrta.

Prehranski načrt zajema določitev cilja, strategij za dosego cilja, točno določen energijski in hranilni vnos, torej jedilnik ter implementacijo zastavljenega prehranskega načrta, polega tega pa tudi spremljanje napredka stranke.

MODUL 18: Praktični primeri prehranskega svetovanja

Pri praktičnih primerih prehranskega svetovanja boste spoznalli najpogostejše primere prehranskega svetovanja s katerimi se prehranski svetovalci srečujejo pri svojem delu s strankami, in sicer:

 • hujšanje (izguba odvečne telesne teže), 
 • pridobivanje telesne teže, 
 • kronični gastritis, 
 • nezavedno hranjenje, 
 • športnik (športna prehrana), 
 • prekomerna utrujenost, 
 • pomanjkanje železa, 
 • nealkoholna zamaščenost jeter in 
 • sindrom razdražljivega črevesja.
Prijavite se zdaj! Prosta mesta so omejena
Spletni tečaj AFP prehranski svetovalec vam zagotovi celostno znanje, praktične izkušnje in orodja za sestavo učinkovitih prehranskih načrtov, strokovno prehransko svetovanje ter uspešno kariero v velnes industriji. Za prijavo na tečaj kliknite spodnji gumb.
Prijavite se zdaj! Prosta mesta so omejena
Spletni tečaj AFP prehranski svetovalec vam zagotovi celostno znanje, praktične izkušnje in orodja za sestavo učinkovitih prehranskih načrtov, strokovno prehransko svetovanje ter uspešno kariero v velnes industriji. Za prijavo na tečaj kliknite spodnji gumb.
Nina Ušaj

Na tečaj sem se vpisala zaradi osebnih razlogov, saj sem želela pridobiti čimveč znanja. Tečaj bi priporočila vsem, ki jih ta tematika zanima in bi radi pridobili kredibilne informacije.
Igor Mav

Usposabljanje je zelo dinamično, všeč mi je ker temelji na osnovah, na klasičnem izobraževanju. Je pa tudi veliko prakse in praktičnih primerov kar mi bo seveda kasneje pomagalo pri svetovanju.
Ana Lukenda

Za usposabljanje sem se odločila zaradi poznavanja same sestave jedilnikov zase in tudi mogoče za stranke. Takega znanje prej nisem imela tako da sem se dosti nadgradila. 
Želite pridobiti več informacij o spletnem tečaju AFP prehranski svetovalec?
Pokličite nas na 040 563 234 vsak delovni dan od pon-pet med 8:00 in 17:00 uro ali se naročite na brezplačno 15-30 minutno predstavitev tečaja na daljavo tako, da kliknete na spodnji gumb in izpolnete spletni obrazec na naslednjem koraku.
Želite pridobiti več informacij o spletnem tečaju AFP prehranski svetovalec?
Pokličite nas na 040 563 234 vsak delovni dan od pon-pet med 8:00 in 17:00 uro ali se naročite na brezplačno 15-30 minutno predstavitev tečaja na daljavo tako, da kliknete na spodnji gumb in izpolnete spletni obrazec na naslednjem koraku.
Imate še vedno vprašanja?
Preberite si najpogostejša vprašanja, ki jih imajo tečajniki pred prijavo na spletni tečaj AFP prehranski svetovalec.
Kdaj prejmem dostop do spletnega tečaja po vpisu?

Dostop do spletnega tečaja AFP prehranski svetovalec prejmete takoj po plačilu e-računa, ki vam ga pošljemo po podpisu 
e-pogodbe o izvedbi spletnega tečaja AFP prehranski svetovalec. Dostop do spletnih vsebin tečaja AFP prehranski svetovalec vam pripada doživljensko.

Koliko znaša investicija v tečaj?

Vaša investicija v spletni tečaj AFP prehranski svetovalec je odvisna od načina plačila. Pri načinu plačila se lahko odločite za plačilo v enkratnem znesku ali za plačilo na obroke.

1.) V primeru plačila v enkratnem znesku vam priznamo popust v višini 100 eur, kar pomeni, da je cena za vas 749 eur.

2.) Obročno plačilo: cena znaša 849 eur. Sistem plačila je možen na do 24 obrokov.

*Cene vključujejo DDV.

Kaj vključuje cena tečaja?

V ceno spletnega tečaja AFP prehranski svetovalec je vključeno celotno spletno gradivo, doživljenski dostop do spletnih vsebin, 3x pristop na spletni izpit in e-certifikat, ki ga prejme vsak tečajnik po uspešno opravljenem spletnem izpitu.

Ali potrebujem predznanje na področju prehrane za prijavo na tečaj?

Tečaj je strukturiran tako, da ne potrebujete nobenega predznanja, saj vas popeljemo čez teoretične osnove prehranskega svetovanja, kot tudi praktični del na katerem pridobite uporabno znanje za delo s strankami.

Ali na tečaju dobim dovolj informacij za uspešno opravljanje prehranskega svetovanja?

Poleg potrebne teorije se tečaj osredotoča na uporabne in praktične informacije. Tekom tečaja tako pridobite celovito teoretično in praktično znanje za uspešno prehransko svetovanje.

Ali zagovarjate kakšno specifično obliko prehranjevanja?

AFP organizacija s spletnim tečajem AFP prehranski svetovalec ne zagovarja nobene specifične oblike prehranjevanja (na primer: vegetarijanstvo, veganstvo, paleo prehrana, ketogena dieta...), ampak smernice Svetovne zdravstvene organzizacije (WHO) glede zdravega in uravnoteženega načina prehranja.

Spoznali boste znanstveno potrjena dejstva in v praksi preverjene prehranske sisteme, ki so usmerjeni k zdravemu in uravnoteženemu načinu prehranjevanja in doseganju dolgotrajnih rezultatov.

Ali zastopate oziroma prodajate prehranske dodatke v sklopu tečaju?

S spletnim tečajem AFP prehranski svetovalec, ne zastopamo in ne prodajamo nobenih prehranskih dodatkov.

Namen spletnega tečaja je, da zagotovi celostno znanje s področja prehrane tako, da boste bolje razumeli energijske in hranilne potrebe organizma.

V okviru tečaja se boste spoznali s prehranskimi dodatki oziroma dopolnili, vendar predvsem iz vidika sestavin, ki jih prehranska dopolnila vsebujejo in glede na učinke, ki jih imajo prehranska dopolnila na telo.

Kje lahko delam kot prehranski svetovalec?

Zaradi vse večjega povpraševanja po usposobljenih prehranskih svetovalecih, le-ti delujejo v velnes centrih, vadbenih in fitnes centrih, masažnih salonih in povsod, kjer ponujajo storitve, ki pripomorejo k boljšemu počutju in izboljšanju zdravja.

© 2018 I AFP vse pravice pridržane
Sledite nam na socialnih omrežjih
© 2018 I AFP vse pravice pridržane